Het is soms zoals het is

“Vind je me wel aardig? Doe ik het wel goed? Ik ben soms zo bang, dat het weer anders moet. Ik zou wel willen zwaaien, maar mijn handen zijn zo zwaar. Ik probeer je aan te kijken, maar ik zie alleen gevaar.” – Hadewych Minis lied: Ego

Soms loop je wel eens iemand tegen het lijf die je liever niet tegen was gekomen. En op het moment dat het gebeurd: 1. klap je helemaal dicht en raakt het je helemaal of 2. weet je je goed te houden en sta je er boven, kan je het aan. Misschien ken je dat, misschien ook niet. Maar mij overkwam het gister.

Ik zag die persoon vooraf al, deze persoon zag mij geloof ik niet. Alle scenario’s gingen in één klap door mijn hoofd, wat die persoon tegen me zou kunnen zeggen of zou doen, en wat ik zou kunnen zeggen of zou doen. Ik was gelukkig niet alleen, dus ik voelde me veilig en ik was niet bang voor een confrontatie, ik dacht: ik kan het aan, wat er ook gebeurd; ik had er zo gezegd schijt aan.

Kort waarom het zien van deze persoon me al zoveel deed: Met deze persoon was ik ooit vrienden, deze persoon heeft mij in het verleden pijn gedaan door roddels over mij te verspreiden tegen andere vrienden, waardoor ik er op een gegeven moment geen meer had, niemand geloofde mij, deze persoon was zo populair bij iedereen dat je deze persoon niet tegen je moest krijgen want dan zou je iedereen tegen je krijgen, ik denk dat daarom mijn andere vrienden me opzij hebben gezet, of dat ze gehoord hadden, dat ik achter hun rug om lelijk over ze gedaan zou hebben. Deze persoon heeft mij nooit verteld wat ik deze persoon had aangedaan waardoor ik dit alles verdiende. Ik heb zelf nog steeds geen idee. Echt geen idee. Wist ik het maar, dan kon ik het gedrag van toen tenminste begrijpen… Dus als je die persoon dan ineens tegen het lijf loopt, wat moet je dan doen? Wat zal er gebeuren? Dat is wat er door je hoofd schiet.

Wat er allemaal gebeurd is heb ik wel al naast me neergelegd, – het is zo gegaan, niks aan te doen – het is jaren geleden, ik ben veranderd en volwassen geworden, deze persoon kent mij nu helemaal niet meer. En ik ben gelukkig, het gaat ook gewoon nu goed met mij.

Ik gun deze persoon nu al het geluk, er zullen toch zeker wel redenen voor geweest zijn dat deze persoon zo met mij is omgegaan. Ik voelde wel verdriet toen ik deze persoon zag, maar ook blijdschap om te zien dat het goed ging met deze persoon. Ik hoop dat deze persoon dat ergens ook wel weet.

Toen stond ik ineens oog in oog met deze persoon, deze persoon zei iets als “Ow, hallo” en liep langs me een winkel in. Ik klapte een beetje dicht, knikte alleen en zei zachtjes hoi terug. En… dat was het! Alle scenario’s die door mijn hoofd waren gegaan waren niet gebeurd.

Terwijl het deze persoon, vermoed ik, blijkbaar niks deed mij te zien, had het mij natuurlijk wel geraakt. Misschien heeft deze persoon er ook verder niet meer aan gedacht of over gesproken? En als dat toch wel het geval was geweest, kan ik er nu toch niks aan veranderen.

Dat het mij raakte is natuurlijk normaal en dat ik er overna dacht wat er zou kunnen gebeuren is normaal. Dat zal waarschijnlijk iedereen in zo’n situatie wel overkomen. Dat ik het los moet laten is moeilijk, maar het is zoals het is.

Tot slot, waarom ik dit wilde delen:

Niet iedereen zal je aardig vinden en je doet niet altijd alles goed. Je hebt niet op alles invloed en je kan niet overal op voorbereid zijn. Wees jezelf, het mag je even raken en laat het ook weer los, ga door met wat goed gaat en wordt gelukkig, want meer kan je niet doen, soms is het zoals het is. Dat moet je alleen inzien.

 

Advertenties

Een gedachte over “Het is soms zoals het is

  1. Ik betwijfel of het diegene echt niets deed, hoor.. Waarom zou je in eerste instantie zoiets naars doen? Waarschijnlijk omdat hij/zij heel anders naar jou kijkt dan je vermoed – en als iets/iemand je niets doet, steek je er ook niet zo snel je (negatieve) energie in iemand ‘zwart te maken’.. toch? 😉

    Ik vind het wel een mooie gedachtegang die je beschrijft, en het is ook nog eens heel herkenbaar – Blij dat ik tóch nog eens even ben komen buurten op je blog – dit belooft veel goeds 🙂 Liefs! x

    Like

Reacties zijn gesloten.